Pożyteczne mikroorganizmy w sadach

https://biofed.probiotics.pl/

Wdrażając stosowanie pożytecznych mikroorganizmów w sadach należy ograniczyć stosowanie chemicznych środków ochrony roślin.

Stosowanie Ema  w połączeniu z Ema5 eliminuje wiele szkodników, jak mszyce, zwójki, kwieciaki. Skutecznie ogranicza, bądź eliminuje

występowanie parcha jabłoni i mączniaka. 

 

WIŚNIE, CZEREŚNIE, ŚLIWY, BRZOSKWINIE, I INNE PESTKOWE

 

Stosować opryski przed kwitnieniem, po kwitnieniu, w trakcie dojrzewania owoców i w trakcie zbioru. Każdorazowo należy użyć 0,2-0,3 litra Ema Plus/

5 litrów wody/100m2. Koniecznie wykonać oprysk po gradobiciu – wszelkie uszkodzenia skórki się zagoją, nie wystąpią pleśnie i zagniwanie w miejscach

pęknięć. Owoce będzie można przeznaczyć na sok. Również opryskać w okresie pękania owoców wskutek opadów. Dzięki temu nie rozwiną się pleśnie w miejscach pęknięć.

 

W przypadku silnego rozwoju chorób grzybowych dodać do oprysków przed kwitnieniem i po kwitnieniu Ema5 w ilości 0,2 litra/10 litrów wody.

 

JABŁONIE, GRUSZE

 

Stosować przynajmniej 3 zabiegi w sezonie: przed kwitnieniem, po kwitnieniu w fazie rozwoju ulistnienia, w trakcie rozwoju zawiązków owocowych. Każdorazowo należy użyć 0,2-0,3 litra Ema Plus/5 litrów wody/100m2. Dodatkowo można opryskać przed zbiorami. Począwszy od drugiego zabiegu dodać Ema5 w ilości 0,02-0,04 litra/5 litrów wody/100 m2.

 

Po zbiorach, kiedy opadnie większość liści należy opryskać Ema Plus stosując do 0,5 litra Ema Plus/100 m2. 

Film na YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=zvPpUtTHoVo

Sad 3
Sad 2
Sad 1

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.